Menu

Sifatec & de Expohallen in Bressoux: een succesverhaal!

in Nieuws
News detail sample

SIFATEC, innovatieve valbeveiliging voor montage op sandwichpanelen versterkt het succes van de Expo Hallen in Bressoux (Luik)

In de bruisende omgeving van Bressoux, Luik, neemt een nieuw project vorm aan: het expocentrum.

Dit uitdagende project kadert niet alleen in de revitalisering van de regio, maar draagt ook bij aan de bloeiende ontwikkeling van de haven van Luik.

Met een indrukwekkende overdekte oppervlakte van 15.600 m² zal deze locatie een epicentrum worden voor evenementen, shows, conferenties en meer. Het opzetten van een expositie-voorplein opent de deuren voor openluchtevenementen, waardoor deze plek een culturele hub wordt.

De constructie van dit ambitieuze project begon in 2021 en tegen de zomer van 2024 wordt de oplevering verwacht, alles binnen een geschat budget van maar liefst €52 miljoen. 

High & Safe werd gevraagd om de verschillende gevaarlijke situaties te bekijken en met een gepaste oplossing van randbeveiliging te komen.

Naast de financiële timing en de strenge deadline, waren veiligheidsaspecten van cruciaal belang. Het nauwlettend oog van de Waalse overheidsinstanties verhoogde de druk om een uiterst betrouwbare veiligheidspartner te vinden. Naast de adviserende rol, namen we ook de volledige uitvoer onder onze veugels.

1. Het hall-systeem

Een eerste uitdaging was het aanbrengen van een randbeveiliging op de vijf gevels boven de hoofdingang om toe te laten dat de dakwerken op een veilige manier konden worden uitgevoerd. Hiernaast (zie foto 1) is een zicht op de staal constructie waarop het dak moest komen.

De oplossing die door onze specialisten werd uitgedokterd is het Hall Systeem (zie foto 2). De staanders van de randbeveiliging werden aangebracht op de vrijstaande kolommen waartussen een hekwerk werd voorzien.

2. Sifatec Randbeveiliging

Op de andere gevels, die zijn opgetrokken met sandwich panelen, werd er resoluut gekozen voor de Sifatec randbeveiliging (zie foto 3). Het grote voordeel van deze oplossing is dat dit systeem specifiek is ontworpen om te vermijden dat er door het aanbrengen van de randbeveiliging de sandwich panelen worden beschadigd. Het systeem is makkelijk te monteren en te demonteren. In totaal werd een totale hoeveelheid van meer dan 1 km Sifatec randbeveiliging aangebracht.

Kunnen we helpen bij uw project? Contacteer ons!

Bij High and safe streven we naar uw tevredenheid. Wij bieden zowel verhuur als verkoopopties voor onze dakrandbeveiliging. Vertel ons meer over uw project, eventueel met foto’s. U ontvangt van ons een projectgerelateerde offerte. Ons technische team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en een oplossing op maat te vinden.

Mail highandsafe@heli.be of bel +32 (9) 368 80 50

Ontdek meer artikels over Nieuws
Nieuws overzicht
Sluit zoekvenster