Het verschil tussen een telescoop en kniktelescoop

Het verschil tussen een telescoop en kniktelescoop

Vind de juiste hoogwerker voor jouw klus.

Elk project is anders en vereist een ander type hoogwerker.

Heli heeft voor elke job de geschikte machine.

Met zo’n 1250 toestellen in onze verhuurvloot zijn we één van de grootse spelers in Vlaanderen.
Bovendien kunnen we je moeiteloos adviseren bij het maken van de juiste keuze.

Er zijn verschillende soorten hoogwerkers:
Schaarliften
Telescopen
Kniktelescopen
Compacte hoogwerkers
Hoogwerkers op aanhangwagen
Hoogwerkers op vrachtwagen
Spinhoogwerkers
Eénpersoonhoogwerkers

Behalve de verschillende types zijn er ook enkele zaken waar je rekening moet mee houden bij het huren van een hoogtewerker. Het binnen- of buitengebruik is heel belangrijk. Hou hier altijd rekening mee.

In deze blog leggen we het verschil uit tussen een telescoop en een kniktelescoop.

Een telescoop

Waarvoor gebruik je een telescoophoogwerker?
Telescoophoogwerkers worden vaak gebruikt door glazenwassers, bij brugwerkzaamheden en op grote bouwplaatsen.

Telescopische hoogtewerkers zijn zeer geschikt in gevallen waarin u een grote diagonale verplaatsing en een hoger gewichtscapaciteit dan de gebruikelijke 227 kg in het platform nodig hebt. Bij Heli gaan we tot 454 kg.

Je moet echter over een plaats beschikken, omdat het platform een voldoende ruimte nodig heeft.

Telescopen zijn toestellen om buiten te gebruiken, een dieselmotor drijft de 4x4-wielen of de rupsbanden aan. Daardoor zijn deze toestellen ideaal om op een ruwe ondergrond te werken.

Onze telescopische hoogwerkers hebben een uitschuifbare (of telescopische) arm, vaak met de toevoeging van een jib aan het einde van de giek voor nog meer flexibiliteit.

  • De rupsvarianten hebben we met werkhoogtes van 13,70 tot 22,80 meter.
  • De telescopen met banden hebben we in werkhoogtes van 15,56 tot 40,10 meter.

Bekijk hier ons gamma telescopen in verhuur.

Een kniktelescoop

Kniktelescoophoogwerkers zijn verkrijgbaar in 2 versies:
- voor gebruik op vlakke grond
- voor gebruik op oneffen ondergrond

Kniktelescoop voor vlakke ondergrond huren.
De kniktelescoophoogwerkers voor vlakke ondergronden kunnen zowel binnen als buiten ingezet worden. Met vlak bedoelen we beton of asfalt. Trottoirs of wegen met straatstenen en/of platen zijn geen vlakke oppervlakken! Kniktelescoophoogwerkers voor vlakke ondergronden zijn altijd uitgerust met niet-markerende banden.

Kniktelescoop voor ruwe ondergrond huren.
De ruwe-terrein-kniktelescopen zijn meestal toestellen die werken op Diesel of zijn hybride De elektrische variant is in opmars. De ruwe-terrein-kniktelescopen zijn uitgerust met profielbanden voor een betere grip.

Waarom een kniktelescopische hoogwerker huren? 
Onze zelfrijdende knikgestuurde verreikers hebben een uitschuifbare knikarm en kunnen werkhoogtes bereiken van 10,89 meter tot 43,15 meter. Met de scharnierende telescoopgiek werk je op moeilijk bereikbare plaatsen, op grote hoogte of over obstakels heen.

Een doorslaggevende factor bij de keuze van het juiste model is de knikhoogte (vrije ruimte onder de bovenarm), ook wel "up and over" genoemd. Deze gegevens zijn altijd te vinden op onze website en zijn zelfs een selectiecriterium. Inderdaad, twee machines van dezelfde hoogte kunnen zeer verschillend zijn hierdoor. Geraak je er niet uit? Contacteer ons

Voor onderhoud van gebouwen, schoorsteeninspectie, gevelwerkzaamheden, installatie van zonnepanelen of andere bouwwerkzaamheden huur je best een kniktelescoop.

Voor welke job gebruik je een elektrische, Diesel of hybride kniktelescoophoogwerker?

Elektrische kniktelescopen hebben het voordeel dat ze uiterst stil zijn. Ze stoten geen uitlaatgassen uit, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. Elektrische kniktelescopen worden gebruikt op vlakke oppervlakken. Wil je een elektrisch aangedreven toestel gebruiken op een oneffen ondergrond? Dat kan, maar huur dan een elektrische kniktelescoop uit ons ruwe terrein gamma.

Een kniktelescoop aangedreven met Diesel is zeer krachtig en geschikt op ruw terrein buiten.

Onze hybride kniktelescopen zijn allemaal ruwe terrein toestellen en hebben niet-markerende banden, waardoor ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

Een kniktelescoop huren? Bekijk hier ons gamma.

Liever een telescoop of een kniktelescoop kopen?

Bij HELI verkopen we nieuwe toestellen en hebben we steeds een grote voorraad recente, goed onderhouden tweedehandstoestellen. Contacteer ons voor meer informatie en/of advies.

Wil je huren voor lange termijn of heb je een complexe vraag?

Vraag dan hier een gratis werfbezoek aan. Een specialist van Heli komt ter plaatse om alle omstandigheden in te schatten: bereikbaarheid van de werf, toegankelijkheid, vereiste werkhoogte, zijdelings bereik, knikhoogte, toestand van de ondergrond, aanwezigheid van beperkingen zoals elektrische of andere bedrading, veiligheid voor medewerkers en voorbijgangers, ...

Op basis van al deze elementen adviseert hij één of meerdere machines die het best geschikt zijn voor je opdracht. Door een gratis werfbezoek aan te vragen ben je zeker dat je altijd de juiste machine voor het juiste werk huurt.

Share