Menu

Heli in 2019 weer aan de start van 1000 km Kom op tegen Kanker

in Nieuws
Geschreven door Bram Van Gansberghe
News detail sample

In het hemelvaartweekend van 2018 fietste een team van Heli voor het eerst de 1000 km. We gespten onze fietshelm vast, klikten onze schoenen in onze pedalen en wentelden de pedalen rond ten voordele van de strijd tegen kanker. Het was geweldig. Resultaat? Voor de al volzette editie van 2019 staan we weer met een team aan de start.

De totale afstand van de 1000 km van Kom op tegen Kanker bestaat uit in acht etappes van 125 km, twee per dag. Die etappes worden gereden in peloton, en telkens fietst één renner van het team een etappe. Je hebt de keuze uit een peloton van 24, 27 of 30 km/u. Vorm je een team op je eentje, dan doe je de acht etappes. Telt je team verschillende leden, dan verdeel je de etappes onder elkaar. Elk team bestaat uit maximaal acht fietsers.

Nieuw record

Wil je deelnemen, dan moet je team minstens 5000 euro inzamelen voor de strijd tegen kanker. Acties, giften, sponsoring … het zijn allemaal manieren om het geld bijeen te krijgen.
Zo maar eventjes 986 teams namen in 2018 deel aan de negende editie op rij van het 1000 km-weekend. Samen met een massa supporters en vrijwilligers maakten ze er een gigantisch succes van. Ze overtroffen zelfs de stoutste verwachtingen en zamelden samen 4.930.000 euro in, opnieuw een record.

Fruit, bandana’s en sponsoring

We vertrokken telkens vanuit gaststad Mechelen naar de respectieve middagsteden: Boechout, Leopoldsburg, Zottegem en Harelbeke, om van daaruit terug te fietsen naar Mechelen.
Enkele dappere collega’s van Heli namen een volledige dagrit van 250 km voor hun rekening, anderen reden een etappe van 125km.
Om fondsen in te zamelen voor dit initiatief, verkochten we fruitpakketten en originele BUFF bandana’s in Heli cycling-stijl. We konden ook op enkele leveranciers rekenen voor hun gulle financiële steun, waarvoor dank.
De editie van 2019 is al volzet en ook Heli staat weer met een team aan de start! In het najaar zetten we weer acties op poten om fondsen in te zamelen.

Ontdek meer artikels over Nieuws
Nieuws overzicht
Sluit zoekvenster